Varkenshaas Saté

Een regelmatig terugkerend gerecht hier is varkenshaassate met bami. het is een erg makkelijk recept het kost alleen wat tijd vanwege het marineren van de varkenshaas.

Ingrediënten Marinade

  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 tbs uien (1 ui)
  • 7 tbs ketjap manis
  • 1 tbs limoensap
  • 1 pepertje
  • 1 tsp gemberpoeder

Snij de varkenshaas niet in te kleine stukken maar probeer ze wel allemaal even groote te maken.

Meng vervolgens  de ingredienten van de marinade in een bak en voeg de varkenshaas toe. laat dit 1 tot maximaal 4 uur marineren. rijg de blokjes vervolgens  aan een spies

 

Gril de varkenshaas gedurende enkele minuten boven de hete kolen en vervolgens een minuut of 10 indirect tot de varkenshaas gaar is. ( de tijd die indirect nodig is is afhankelijk van hoe groot de stukken varkenshaas zijn en de temperatuur van je BBQ)

Serveer de varkenshaas met eigengemaakte satesaus, bami, een gebakken eitje en wat kroepoek

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply